Czosnek "naturalny antybiotyk"
zawiera:
- german,
- fosfor
- potas,
- wapń,
- magnez,
- żelazo
- sód,
- selen,
- siarkę,
- witaminę A
- witaminę C
- witaminy z grupy B
- związki siarkowe:
* allicyna (wydalana z naszego organizmu z wydychany powietrzem oraz potem):
działanie:
- przeciwgrzybiczo,
- przeciwbakteryjnie,
* ajoene ( działa podobnie jak aspiryna:))
działanie:
- pomaga w zapobieganiu zlepiania się czerwonych krwinek
- bólu gardła,
- grypie,
- infekcji ucha,
- obniża gorączkę,
cebula
zawiera:
- witaminę C,
- witaminy z grupy B,
- wapń,
- siarkę,
- fosfor,
- miedź,
- magnez,
- żelazo,
- cynk,
- selen,
- krzem
działanie cebuli:
- przeciwzapalne,
- moczopędne,
- przeciwbakteryjne,
- antywirusowe,
- przeciwgrzybiczne,
zawiera:
- german,
- fosfor
- potas,
- wapń,
- magnez,
- żelazo
- sód,
- selen,
- siarkę,
- witaminę A
- witaminę C
- witaminy z grupy B
- związki siarkowe:
* allicyna (wydalana z naszego organizmu z wydychany powietrzem oraz potem):
działanie:
- przeciwgrzybiczo,
- przeciwbakteryjnie,
* ajoene ( działa podobnie jak aspiryna:))
działanie:
- pomaga w zapobieganiu zlepiania się czerwonych krwinek
- działa antywirusowo i przeciwbakteryjnie
- bólu gardła,
- grypie,
- infekcji ucha,
- obniża gorączkę,
- działa przeciwgrzybicznie,
- niszczy pasożyty układu pokarmowego,
- zalecany po kuracjach antybiotykowych, pomaga odbudować prawidłową florę bakteryjną w jelitach,
- pomaga leczyć wrzody żołądka,
- jest silnym przeciwutleniaczem, działa antyrakowo, zwłaszcza na układ pokarmowy oraz prostaty, sutka,
- pomaga obniżyć stężenie cholesterolu we krwi,
- zapobiega miażdżycy,
- poprawia krążenie krwi, rozszerza naczynia krwionośne i obniża ciśnienie,
- obniża stężenie cukru we krwi,
- pomaga w leczeniu gruźlicy,
- zwalcza owsiki (lewatywy z sokiem czosnkowym)
- odmładza, hamuje proces starzenia się organizmu,
- poprawia pamięć,
- ochrania wątrobę przed lekami i toksynami,
- usuwa z naszego organizmu metale ciężkie: rtęć, ołów, które uszkadzają układ odpornościowy,
- pomaga w leczeniu astmy,
- koi ból głowy,
cebula
zawiera:
- witaminę C,
- witaminy z grupy B,
- wapń,
- siarkę,
- fosfor,
- miedź,
- magnez,
- żelazo,
- cynk,
- selen,
- krzem
działanie cebuli:
- przeciwzapalne,
- moczopędne,
- przeciwbakteryjne,
- antywirusowe,
- przeciwgrzybiczne,
- poprawia odporność,
- łagodzi ból gardła i kaszel,
- wzmacnia kości,
- pomaga w czyszczeniu oraz gojeniu ran,
- obniża ciśnienie krwi,
- w leczeniu arytmii serca,
- obniża poziom cholesterolu,
- usuwa nadmiar wody z naszego organizmu,
- pobudza wydzielanie soków trawiennych, wspomaga trawienie oraz polepsza apetyt,
- działa żółciopędnie i zółciotwórczo,
- obniża cukier we krwi,
- pomaga w leczeniu owsików,
- zapobiega powstawaniu zakrzepów krwi,
- uśmierza ból po ukąszeniu owadów,
- zakrapianie nosa sokiem z cebuli hamuje katar,
CEBULA PODCZAS OBRÓBKI CIEPLNEJ PRAWIE NIE TRACI SWOICH WŁAŚCIWOŚCI, ZA WYJĄTKIEM SMAŻENIA NA SMALCU BEZ PRZYKRYWKI.
POLECAM:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz